Benefietvoorstelling: De Contrabas

11 December 2019
Cultuurcentrum Mechelen
20 uur

Op initiatief van Werner Mollet brengt De Speling deze voorstelling ten voordele van vzw Transkript. Als vrijwillige inlezer is hij al jarenlang actief bij hen.

​Auteur: Patrick Süskind

Regie: Luc De Clerck

Met: Werner Mollet

“De Contrabas” een monoloog van Patrick Süskind, auteur van “Het Parfum”, vertelt ons het verhaal over het leven van een eenzame, verbitterde contrabassist.
De man is ongelukkig, zijn haat-liefdeverhouding met de contrabas, met componisten die het warme geluid van het instrument niet genoeg in de verf zetten, met de andere leden van het orkest, maakt zijn afspiegeling van de samenleving onleefbaar.

Zijn enige liefde, zijn muze, zijn obsessie naar affectie, is de jonge Sara, mezzosopraan van het operaensemble.  Door zijn ondergeschikte positie in het orkest ziet zij hem echter niet staan, de contrabas krijgt de schuld!

Wie speelt met wie?...Wordt zijn liefde beantwoord…? Zal hij haar naam durven uitschreeuwen juist voor aanvang van de galavoorstelling…?

“De contrabas” neemt u op een beklijvende, soms tragikomische, manier mee en vertelt over de rol van de contrabas in het orkest, een eenzame man in de maatschappij en onbeantwoorde liefde?

 

logo transkript vzw

Transkript vzw promoot en produceert toegankelijke lectuur en informatie.
Voor mensen met een leesbeperking worden leesboeken, studieboeken,
tijdschriften en allerhande teksten omgezet in gesproken leesvorm, in braille of in
groteletterdruk op maat.

Volg Ons

Contact

Hoogstraat 41
2000 Antwerpen

secretariaat [at] de-speling.be

BE 0480 262 737