De Speling is een theater- en muziektheatergezelschap dat zich als doel stelt om op een zo professioneel mogelijke manier met vrijwilligers hoogstaande producties te maken. Daarmee spelen we steevast in het Fakkeltheater en gaan we met sommige poducties op tour doorheen Vlaanderen. 

In eerste instantie werd ‘De Nieuwe Speling’ door Jo Braet en Paul de Becker opgericht om muziektheater­producties te brengen. Dit is nog steeds onze prioriteit en binnen dit kader geven wij zowel begin­nende als meer ervaren talentvolle musi­calacteurs en -actrices de kans om te tonen wat ze waard zijn. 

Daarnaast brengt De Speling teksttheater, waar spelers met een liefde voor het gesproken repertoire het beste van zichzelf kunnen geven. Komedies, thrillers, klassiekers, historische stukken, als monoloog of in groep … het kan allemaal.
Dit geheel werd tenslotte ondergebracht onder ‘De Speling’ en zo brengen we ieder seizoen een gevarieerd aanbod van muziektheater, musicals en/of teksttheater. 

Een uitgangspunt binnen ons repertoire is dat we steeds op zoek gaan naar bij voorkeur nieuwe, nog niet gebrachte stukken en musi­cals. Dit is niet zonder uitdaging, vaak maakt het motto: “onbekend is onbemind” zich waar. Door in te zetten op kwaliteit én dankzij de passie, het enthousiasme en de tomeloze inzet van onze spelers en vrijwilligers, slagen we er in het publiek keer op keer te overtuigen. Zo vinden steeds meer en meer liefhebbers de weg naar onze voorstellingen.

Wij  zijn dan ook steeds op zoek naar mensen die onze aanpak aanstekelijk vinden willen meewerken aan onze producties. Uiteraard verwelkomen we graag jong en oud die willen komen geniet als toeschouwer.

 

Onze sponsors en partners

Volg Ons

Contact

Hoogstraat 41
2000 Antwerpen

secretariaat [at] de-speling.be

BE 0480 262 737