Seizoen 24-25 gaat van start

Dit seizoen brengen we twee prachtige voorstellingen naar het Fakkeltheater: 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' in december en 'Man van La Mancha' in mei. Beide producties zijn gebaseerd op iconische boeken, wat dit seizoen een must-see maakt voor zowel literatuurliefhebbers als theaterfanaten.

'Affiche Wonderbaarlijk voorval hond nachtHet wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' (oorspronkelijke titel: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time), een roman van de Britse auteur Mark Haddo, draait om Christopher Boone, een vijftienjarige jongen met autisme, die de mysterieuze dood van de hond van zijn buurvrouw probeert op te lossen.
De theaterversie, die wereldwijd successen heeft geboekt, brengt de unieke belevingswereld van Christopher op indrukwekkende wijze tot leven. Door een combinatie van innovatieve scenografie, projecties en meeslepende acteerprestaties wordt het publiek meegenomen in de bijzondere manier waarop Christopher de wereld ervaart. De voorstelling belooft niet alleen een spannende speurtocht, maar ook een diepgaand inzicht in hoe iemand met autisme de wereld om zich heen ervaart.

Affiche MvlM 2024 VFinalIn mei 2025 brengen we een heel andere, maar even fascinerende voorstelling naar het theater: 'Man van La Mancha'. Deze musical is geïnspireerd op het wereldberoemde meesterwerk Don Quichot van Miguel de Cervantes. Het verhaal draait om de waanzinnige avonturen van de edelman Don Quichot, die ervan overtuigd is dat hij een rondtrekkende ridder is, en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza.
'Man van La Mancha' is veel meer dan alleen een musical; het is een krachtige vertelling over idealisme, de kracht van verbeelding en de strijd tegen onrecht. De musical staat bekend om zijn iconische liedjes, waaronder het beroemde 'The Impossible Dream', dat de kernboodschap van het verhaal prachtig samenvat: het najagen van idealen, hoe onbereikbaar ze ook lijken. De productie belooft een hedendaagse mix van humor, tragiek en inspirerende muziek, die de complexe karakters en thema's van Cervantes' oorspronkelijke werk eer aandoet.

Met deze twee indrukwekkende producties slaan we een brug tussen literatuur en theater, en willen we het publiek de kans geven om deze klassiekers op een nieuwe, levendige manier te ervaren. Of je nu geboeid bent door het speurwerk van een jonge autistische detective of geraakt wordt door de strijd van een idealistische ridder tegen windmolens, dit theaterseizoen biedt voor elk wat wils.

Onze sponsors en partners

Volg Ons

Contact

Hoogstraat 41
2000 Antwerpen

secretariaat [at] de-speling.be

BE 0480 262 737