Seizoen 23-24 staat in de steigers

Na een ontzettend leuk seizoen is iedereen nu verdiend met zomervakantie. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat wij stil zitten. Achter de schermen zijn onze productieteams volop begonnen met de voorbereidingen van het volgende seizoen. 

Wat krijgt u van ons te zien...

Affiche Dood van een Handelsreiziger websiteDe dood van een handelsreiziger

Arthur Miller schreef in 1949 het toneelstuk DOOD VAN EEN HANDELSREIZIGER.

Het verhaal brengt de mythe van ‘The American Dream’ naar voor en is daarmee actueler dan ooit.

Het stuk van Arthur Miller gaat over de mythe van een succesvolle carrière en van ongebreidelde economische groei waarin morele waarden van ondergeschikt belang zijn.
Daarmee illustreert DOOD VAN EEN HANDELSREIZIGER ook perfect dat de maatschappij nog niet veel veranderd is.
Ook vandaag heeft deze mythe van ‘The American Dream’ nog een verstikkende greep op de maatschappij.

We stappen als toeschouwer een dag mee in het leven van handelsreiziger Willy Loman die krampachtig zijn best doet om de schijn op te houden dat alles goed met hem gaat. Zijn zoon bezweert hem om zijn droom te verbranden.
Maar kan je een droom verbranden die je leven heeft bepaald, zonder jezelf te vernietigen?

Met het theaterstuk won Arthur Miller de Pulitzerprijs en een Tony Award.

 

Affiche Dood van een Handelsreiziger website

Evita

EVITA is gebaseerd op het levensverhaal van Eva Perón, als heilige aanbeden door het Argentijnse volk, maar verafschuwd door de rijken en het leger. Eva groeit op in een eenvoudig dorpje op de pampas en droomt van een glamoureuze carrière als actrice. In een kort, maar ongezien turbulent leven weet ze zich op te werken tot de absolute top, als First Lady aan de zijde van Juan Perón. Terwijl ze de armen en zieken overstelpt met liefde en geschenken, stelt ze zich meedogenloos op tegenover haar vele vijanden. Stap mee in dit verhaal van de machtigste vrouw die Latijns-Amerika ooit gekend heeft.

 

  

 

Affiche Dood van een Handelsreiziger website

Tailleur pour dames

Wanneer dokter Moulineaux na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse pas 's ochtends thuis komt, staat zijn vrouw hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden verzint hij een ongelooflijk verhaal waarbij - zogezegd - een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens. Yvonne, zijn vrouw, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek van de dam…

Het verhaal speelt zich af in de gegoede klasse van de negentiende eeuw, waar de personages zich in allerlei bochten trachten te wringen om de schone schijn te bewaren. Achter het masker van het voorbeeldige burgerlijke huishouden schuilt er een grote portie ontrouw en winstbejag. Dit leidt tot een opeenstapeling van misverstanden, leugens en grappige persoonsverwisselingen.​

Onze sponsors en partners

Volg Ons

Contact

Hoogstraat 41
2000 Antwerpen

secretariaat [at] de-speling.be

BE 0480 262 737