Uitzonderlijk gevarieerde selectie voor het Landjuweelfestival

Het jaarlijkse Landjuweelfestival van OPENDOEK toont theater in de vrije tijd in al zijn kwaliteit en diversiteit.

Het festival presenteert een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije theaterseizoen te zien waren in Vlaanderen en Brussel. In de herfstvakantie pronken 7 theatervoorstellingen op verschillende Brugse podia ter ere van het Landjuweelfestival.

Elk theaterseizoen kan een gezelschap een selectiebezoek aanvragen bij OPENDOEK. Dit seizoen werden 55 theatervoorstellingen bezocht. Uit deze bezoeken werd een programma samengesteld van interessante theatervoorstellingen die het verdienen om door een breder publiek gezien te worden. Ontmoeting tussen theaterliefhebbers vanover heel Vlaanderen en Brussel en inspiratie staan centraal tijdens het Landjuweelfestival.

LJF 23 Big Fish geel c Lauranne CleenwerckLJF 23 Mozart roze

Het programma voor de editie van 2023 is uitzonderlijk gevarieerd. Op het Landjuweelfestival staat elk jaar heel wat teksttheater op het programma. Dit jaar zijn voor het eerst twee musicals, een historisch muziektheaterstuk en een improvisatievoorstelling geselecteerd. De shortlist bestaat dit jaar uit 7 voorstellingen. Kaboekie uit Zonhoven brengt met 'Aanzet. U kiest, wij spelen' een interactieve voorstelling waarin het publiek het verloop bepaalt. 'Once' door De Speling (Antwerpen) en 'Big Fish' door KotéKoer zijn de musicals van dienst.  Trivial Muffins (Leuven) brengt een historisch muziektheaterstuk 'Mozart' over het leven van de componist. Ten slotte staan nog op het programma 'Vosse' door GOEZOT! (Willebroek), 'Waaiendijk' door de Bert Leysenkring (Balen) en 'Achter ’t eten' door Theater Rosie (Lede).

LJF 23 Achter t eten roze c Jean Pierre D HondtLJF 23 Aan Zet geel

Meer info voor de voorstellingen vind je op de website van Opendoek
Tickets zijn beschikbaar vanaf 18 september 2023. 

 Tickets

Onze sponsors en partners

Volg Ons

Contact

Hoogstraat 41
2000 Antwerpen

secretariaat [at] de-speling.be

BE 0480 262 737